Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.80
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Çocuklar doğal hayatı öğrenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Dünya Yaşlılık Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında, Ankara'da ekolojik yaşam çiftliği kuruldu.

22.04.2013 - Güncelleme : 22.04.2013
Çocuklar doğal hayatı öğrenecek

ANKARA - Merve Yıldızalp

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda bakım altında bulunan çocuklar doğal yaşamı, oluşturulan ekolojik yaşam çiftliklerinde öğrenecek. Çocuklar, çiftlikte meyve ve sebze yetiştirecek, hayvanlarla zaman geçirecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) tarafından imzalanan protokolle başlatılan proje kapsamında, ilk Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kurulan ekolojik yaşam çiftliğinin ikincisi Ankara'nın Ayaş ilçesinde oluşturuldu.

DÜYADER Başkanı Umut Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imzaladıkları protokolle koruma altındaki çocukları doğayla buluşturacaklarını anlattı.

Çiftlikte çocukların organik ürünler yetiştireceğini, hayvanlarla zaman geçirme fırsatı bulacaklarını belirten Çınar, şunları söyledi:

"Burası Saanen keçilerinin, Akbaş cinsi köpeklerin, organik ürünlerin yer aldığı bir alan. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koruması ve bakımı altında bulunan çocuklar, çiftlikten faydalanacak. Çocuklar burada süt sağıp, köpekleri gezdirecekler, doğal ürünleri toplayacaklar. Bunun dışında ücretsiz konaklama imkanları da olacak. Hedefimiz ekolojik yaşam çiftlikliği ile çocukların doğa konusunda bilinçlendirmek, psikososyal ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmaktır."

Çınar, çiftlikten yurtta barınan çocukların yanı sıra aileleriyle gelecek çocukların da faydalanabileceğini kaydetti.

DÜYADER Onursal Başkanı Abdullah Satoğlu ise projenin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Çalışkan insanlar yaşlanmaya fırsat bulamazlar" diyen Satoğlu, bu alandaki çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Örnek olacak

Çiftliğin kurulmasına destek veren tarım şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Alp Aslan da ekolojik çiftlik modelini diğer ülkelerde de uygulamak istediklerini, öncelikli hedeflerinin ise ABD ve İtalya olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın