Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,241.70
BTC/USDT
63,267.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

Çaycı kardeşlerden bisikletli hizmet

Aksaray'daki sanayi sitesinde çay ocağı işleten iki kardeş, müşterilerinin "geç kalma" ve "soğuk çay" şikayetleri üzerine servisi bisikletle yapmaya başladı.

29.01.2016 - Güncelleme : 29.01.2016
Çaycı kardeşlerden bisikletli hizmet Aksaray'daki sanayi sitesinde çay ocağı işleten Oktay ve Veli Akar kardeşler, müşterilerine çayları soğutmadan götürebilmek için bisikletle servis yapıyor. ( Adem Koçak - Anadolu Ajansı )

Aksaray

AKSARAY - ÖZKAN BEYER

Aksaray'daki sanayi sitesinde çay ocağı işleten Oktay ve Veli Akar kardeşler, müşterilerine çayları soğutmadan götürebilmek için bisikletle servis yapıyor.

Aksaray Sanayi Sitesi'nde küçük bir çay ocağı işleten Oktay ve Veli Akar, babalarının da yardımıyla işlerini 6 yıldır sürdürüyor.

Baba ve iki oğlu, yaklaşık 4 sene önce, müşterilerin "geç kalma" ve "soğuk çay" şikayetleri üzerine bisikletle servis yapmaya karar verdi. Başlarda zorlanan Akar kardeşler, zamanla bisikletle servise alışarak, çayları müşterilerine daha hızlı ulaştırmaya başladı.

Baba Hidayet Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıl çay ocağı işlettiğini, ara verdikten sonra 2010'da sanayi sitesinde yeniden küçük bir iş yeri açtığını söyledi.

Çay ocağını bu kez çocuklarının işlettiğini belirten Akar, "İki oğlum birlikte çalışıyor. Ben de onlara yardım ediyorum. Daha önce hiç bisikletle çay dağıtmadım. Çocuklar, servis daha hızlı olsun diye bisikletle dağıtmaya başladı. Memnuniyetle karşılandı" dedi.

"Müşteri sayımız arttı"

Oğullarının başlarda zorlandıkları bisikletle servise zamanla alıştığını ifade eden Akar, "Bisikletle çay hizmeti başlayınca müşteriler arayıp teşekkür etmeye başladı. 'Çaylar soğumadan hızlı şekilde geliyor' dediler. Daha uzaktaki iş yerleri bile bizi tercih etmeye başladı. Çocuklarımla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Veli Akar ise başlarda yürüyerek çay servisi yaptıklarını dile getirdi.

Oktay Akar da çayın soğumadan servisi için hızın önemli olduğunu, bisiklet kullanımının işlerini çok kolaylaştırdığını belirtti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.