Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,126.40
BTC/USDT
63,813.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

Caminin kapılarını sportmen imam yapıyor

Restorasyonu devam eden Laleli Camisi'nin kapılarının ve kürsüsünün yapımını sanatkar ve sportmen kişiliğiyle tanınan Hilmi Emekli üstlendi.

16.12.2011 - Güncelleme : 16.12.2011
Caminin kapılarını sportmen imam yapıyor

imam ok_1612

Restorasyonu devam eden Laleli Camisi'nin kapılarının ve kürsüsünün yapımını sanatkar ve sportmen kişiliğiyle tanınan Hilmi Emekli üstlendi.***

İSTANBUL - Nurhan Çorlu

Bröveli bir dalgıç, dereceleri olan bir Kung-Fucu, usta bir okçu ve sedefkar olan Kasımpaşa'daki Büyük Piyalepaşa Camisi imamı Hilmi Emekli, çalışanlarıyla gönüllü olarak Laleli Camisi'nin kürsü ve kapılarını yapıyor.
Dinin, sadece camide namaz kılmak olmadığını ifade eden Emekli, ''Dinimiz, sanat ve sporla ilgilenmeyi meşru ölçülerde teşvik ve tavsiye ediyor. Bu medeniyet, okçulukla kuruldu. Peygamber efendimiz de bizim okçulukla ilgilenmemizi, çocuklarımıza bu sporu öğretmemizi istiyor. Çünkü okçuluğun, kişinin şahsiyetinin ve gücünün gelişmesinde, bir toplumun ve bir medeniyetin gelişmesinde son derece önemli olduğunu vurguluyor. Dolayısıyla biz de yaşadığımız bu dönemde bu spora sahip çıkmalıyız'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın