Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,180.40
BTC/USDT
62,998.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

Boyundan büyük yükü oğluyla omuzluyor

Sivas'ta yaşayan 130 santimetre boyundaki bedensel engelli kadın, hayatın yükünü 7 yaşındaki oğluyla omuzluyor.

27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Boyundan büyük yükü oğluyla omuzluyor Fotoğraf:AA/Merve Topuz

SİVAS - MERVE TOPUZ

Sivas'ta yaşayan 130 santimetre boyundaki bedensel engelli kadın, hayatın yükünü 7 yaşındaki oğluyla omuzluyor.

Esentepe Mahallesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kendilerine verilen TOKİ konutunda ilk eşinden olan 7 yaşındaki oğlu Tayyip Tosun ile yaşayan Kıymet Tırnakçı (33), 7 yıldır oğluna hem annelik hem babalık yapıyor.

İlk eşini 6 yıl önce oğlu henüz 4 aylıkken kaybeden Tırnakçı, 3 yıl sonra bir evlilik daha yapıyor. İkinci eşiyle de 1 yıl evli kalan ve 3 yıl önce onu da bir rahatsızlık sonucu kaybeden Tırnakçı, o zamandan bugüne tek dayanağı olan oğluyla hayatın zorluklarını göğüslüyor.

Boy kısalığı, göğsünde ve sırtındaki kamburu nedeniyle yüzde 80 engelli raporu bulunan Tırnakçı, 3 ayda bir aldığı 900 lira engelli maaşı ve oğlu için aldığı aylık 400 lira bakım parasıyla geçimini sürdürüyor.

Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneğinden de gıda yardımı alan anne Tırnakçı, 3 hafta önce taşındıkları evlerinde yardımlar sayesinde mutlu bir yaşam sürüyor.

Yaklaşık aynı boyda olan anne oğul, aynı zamanda birbirlerinin en yakın arkadaşı. Anne oğul, ev işlerini birlikte yapıyor, oyun oynuyor bazen de kitap okuyor.

"Acılarımı, kederimi oğlum unutturuyor"

Anne Tırnakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla yaşadıklarını anlattı. Görme engelli eşiyle severek evlendiğini ve mutlu bir hayat sürdüklerini ifade eden Tırnakçı, "Oğlum 4 aylıktı eşim rahmetli oldu. O zamandan beri oğlumla beraber hayata göğüs geriyoruz." dedi.

O süreçte çok zorluk yaşadığını anlatan Tırnakçı, ilk eşinin vefatından 3 yıl sonra tekrar evlendiğini belirtti. İkinci evliliğinin de yaklaşık bir yıl sürdüğünü ve ikinci eşinin de 3 yıl önce de bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiğini dile getiren Tırnakçı, şöyle devam etti:

"Bu eve taşınalı 3 hafta oldu. Bu eve taşınmadan önceki evim bodrum katıydı, çok rutubetliydi, fareler vardı. Çocuğuma iyi bir hayat istediğim için ev talep ettim. Sağ olsun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ev sağladı. Kendimden çok oğlumu düşünüyorum. Kendime bakmam, ona bakarım. O benim destekçim, ben onun destekçisiyim. O benim her şeyim. Acılarımı, kederimi oğlum unutturuyor."

Tırnakçı, ev işlerinde en büyük yardımcısının oğlu olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Beraber ev işi yaparız. Oğlumla arkadaş gibiyiz. Her şeyi oğlum için yapıyorum. Yemedim yedirdim, içmedim içirdim. Yeni evimizde iyiyiz, çok mutluyuz. Tek eksiğim buzdolabı ve çamaşır makinesi. İkinci el olduğu için çalışmıyor, sorun yaşıyorum hatta kullanamıyorum. Çoğu zaman çamaşırı elimde yıkıyorum. Hayırseverlerden yardım bekliyorum."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.