
Bağdat'ta 22 Aralık'taki saldırılarda yaşamını yitiren Hataylı Mehmet Uludağ'ın ülkede yalnızca bir gün çalışabildiği ortaya çıktı.***
HATAY - İsmihan Özgüven - Salim Taş
Evli ve üç çocuk babası Mehmet Uludağ'ın (49) eşi Suzan Uludağ, eşinin saldırıdan iki gün önce Bağdat'a gittiğini belirterek, seramik işçisi olarak çalışan eşinin daha önce de Rusya, Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yaptığını söyledi.
Suzan Uludağ, ''Gitmemesi yönündeki ısrarlarıma rağmen ekmek parası için Irak'a gitti ve iki gün sonra da ölüm haberi geldi. Mehmet'e gitmemesi için adeta yalvardım. 'Ne olur gitme' dedim. Oraya ulaştığında telefonla konuştuk, 'iyi olduğunu' söyledi. Ancak daha bir gün çalışmıştı ki eşimin saldırıda hayatını kaybettiği haberini aldık'' dedi.