
Sinema ve ses sanatçısı Emel Sayın, 1980'li yıllarda evli olduğu kişi tarafından şiddete maruz bırakıldığını söyledi.***
KOCAELİ
AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Değişen Toplum, Gelişen Kadın'' konferansında konuşan Emel Sayın, Türk vatandaşı olarak kadına şiddete bağıra bağıra ''Hayır'' dediğini ve böyle bir şeyi kabul etmediğini belirtti.
Hemen her gün bir basın organında bu olayların görüldüğünü ifade eden Sayın, bir kadına, en yakını olduğu eşi tarafından şiddet uygulandığını ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü vurguladı.
Kadınların öncelikle konumlarını belirlemeleri ve kendilerine inanmaları gerektiğini dile getiren Sayın, ''Allah kadınları sadece erkeklere hizmet etsin diye yaratmadı. Biz kadınlar eşlerimizle el ele, aynı yolda ancak hayat arkadaşı olarak yürüyebiliriz'' diye konuştu.
Kadınların, maruz kaldıkları şiddeti utandığı veya korktuğu için kimseye anlatmadığına dikkati çeken Sayın, 1980'li yıllarda evli olduğu kişi tarafından şiddete maruz bırakıldığını söyledi.