
Huzurevindeki yaşlılarla down sendromlu sporcu çocuklar, düzenlenen etkinlikte bowling keyfini yaşadı.***
ANKARA
Geriatri Fizyoterapistleri Derneği ve Özel Çocuklar Spor Kulübünce Panora Alışveriş Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Süleyman Demirel Huzurevinden 20 yaşlı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim okullarıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan 60 down sendromlu sporcu öğrenci bir araya geldi.
Doğa Kolejinden minik öğrencilerin de destek verdikleri etkinlikte, özellikle bovling topunu ilk kez eline alan huzurevi sakinleri, bu ilk deneyimlerinin heyecanını yaşadı. İlk kez atış yapmalarına rağmen bazı yaşlılar, büyük bir maharetle izleyenleri şaşırttı.
2011 yılının son günlerinde ''erken bir yeni yıl'' hediyesi alan yaşlılar ve engelliler, birlikte spor yapmanın mutluluğunu yaşadı. Bazı yaşlılar ve engelli çocuklar, zaman zaman müzik eşliğinde dans ederken, yaptıkları başarılı atışları da birbirine sarılarak kutladı.
Etkinliğe Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarından öğrenciler de dinletiyle renk kattılar.