Dolar
40.67
Euro
47.08
Altın
3,353.59
ETH/USDT
3,531.50
BTC/USDT
114,256.00
BIST 100
10,746.98
Yaşam

Başına gelmeyen kalmadı

Cape Verde'den İngiltere'ye uçan, sonrasında çamaşır makinesinde yıkanan kertenkele hayatta kalmayı başardı.

08.02.2012 - Güncelleme : 08.02.2012
Başına gelmeyen kalmadı

kertenkele 600

Cape Verde'den İngiltere'ye uçan, sonrasında çamaşır makinesinde yıkanan kertenkele hayatta kalmayı başardı.***

ANKARA

Cape Verde Adaları'nda tatil yapan işkadını Sue Banwell-Moore, İngiltere'nin güneybatısında yer alan Somerset kentindeki evine döndüğünde bavulundan çıkardığı giysilerini çamaşır makinesinde yıkadı. 
Makineden çamaşırlarını çıkarırken yere düşen 15,2 santimetre uzunluğunda Chioninia türü bir kertenkele gören Banwell-Moore, önce panik olup çığlık attığını sonra hareketsiz yatan kertenkeleye dokunduğunu söyledi. Banwell-Moore, "Ölmüş olabileceğini düşündüm. Sonra üzerine bir tencere kapattım. Bir ara tencereyi kaldırıp baktığımda kertenkelenin hareket ettiğini gördüm" dedi.
Başına gelen onca şeyi düşündükten sonra sürüngeni sevmeye başlayan Banwell-Moore, Larry adını verdiği kertenkeleyi Watchet kentindeki Tropiquaria Wildlife Doğa Parkı'na götürdü. 
Doğa parkı yetkilileri, çamaşır deterjanının ciğerlerine zarar verdiği kertenkeleye özel bakım gösteriyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın