
Akraba evliliği nedeniyle 5 çocuğunu kaybeden aile, hayatta kalan tek çocuklarının yaşaması için büyük çaba gösteriyor.***
KASTAMONU – Mehmet Tuğcu
Taşköprü ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Hilmiye Özel, 5 çocuklarından hayatta kalan Suna'nın ölmemesi için ilerlemiş yaşlarına rağmen ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyor.
Akraba evliliği yapan Hüseyin ve Hilmiye Özel çiftinin 3 çocuğunun henüz 1 yaşını doldurmadan ölmesinin ardından, 1973 yılında Suna, 1976 yılında Nuriye, 1978 yılında da Dursun adında bir erkek çocukları dünyaya geldi.
Dursun, yakalandığı kas hastalığı nedeniyle 1995 yılında, Nuriye ise 2010 yılında hayatını kaybetti.
5 çocuğunu toprağa veren Özel ailesinin tek temennisi ise hayatta olan tek evlatları 38 yaşındaki Suna'nın kardeşleriyle aynı kaderi yaşamaması.