Dolar
40.25
Euro
46.83
Altın
3,338.33
ETH/USDT
3,161.00
BTC/USDT
118,096.00
BIST 100
10,189.11
Yaşam, arşiv, arşiv

"Balık Takvimi"ne bakmadan balık almayın

Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüklerinin balıkçı ve lokantalarla birlikte hazırladığı takvim, hangi deniz mahsulünün hangi ayda tüketilebileceğini gösteriyor.

28.09.2012 - Güncelleme : 28.09.2012
"Balık Takvimi"ne bakmadan balık almayın

BALIKESİR - Zafer Akpınar

Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüklerince vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan ''Balık Takvimi''ne göre denizlerden bol miktarda çıkan palamudun şu anda tam mevsimi. Çünkü bu balık, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında gerçek lezzetine ulaşıyor.
 
Hamsi için kasımı beklemek gerekiyor.

Bu balık, gerçek lezzetine yağlandığı kasım, aralık, ocak ve şubatta ulaşırken, diğer aylarda tüketilmesi pek önerilmiyor.

Lüks sofraları süsleyen lüfer ağustos, eylül ve ekim, kofana ekim ve kasım, levrek ise şubat, mart, nisan ve mayısta tüketilirse, özlenen ve istenen lezzeti veriyor.

Kefal, haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayları dışında kalan zamanlarda tüketilebiliyor. Uskumru ekim ve kasım, mezgit ise şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında gerçek lezzetine ulaşıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın