
Ekonomi Bakanı Çağlayan, ziyaret ettiği Mersin Çocuk Yuvası'nda, gösteri sunan çocukların "Bakan baba bize saz çalar mısın?" isteklerini geri çevirmedi.***
MERSİN
Bakan Zafer Çağlayan, bayram dolayısıyla Yaşlılar Huzurevi ve Mersin çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Çağlayan, huzurevinde, eşi Songül Çağlayan ile yaşlılara gül dağıtarak, bayramlarını kutladı. Ziyarete Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de katıldı.
Bakan Çağlayan, daha sonra Mersin Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek, çocukların bayramını kutladı. Burada eşi ile kucağına aldığı çocukları seven Çağlayan, çocukların gösterilerini ilgiyle izledi.
Yurt çocuklarından Somali'ye yardım
Yurtta kalan çocukların harçlıklarının yarısıyla Somali'ye yardım amacıyla toplayıp bankaya yatırdıkları 506 liralık dekontu teslim alan Çağlayan, ''Yapılan yardım karşısında çok duygulandım. Yaptığınız bu davranış karşısında sizlerle iftihar ediyor, sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
Çocukların isteklerini geri çevirmedi
Çağlayan, yurtta kalan çocuklar adına Nurhayat Bayram'ın, ''Bakan baba sizin saz çaldığını biliyoruz, bize saz çalar mısınız?'' isteği karşısında ''Burası Muş'tur'' ve ''Sarardım ben sarardım'' adlı eserleri saz ile seslendirerek mini konser verdi.
Bakan Çağlayan'a etkinliğe katılan yerel sanatçı Gürhan Ötgün ile Nurhayat Bayram eşlik ederken, eşi Songül Çağlayan ve programa katılanlar alkışlarla tempo tuttu.