
Arap Baharı'nın yaşandığı Mısır, Libya ve Tunus'ta kadınların, devrimler sonrası yeni kazanımlar elde etme mücadelesi sürüyor.***
KAHİRE - Mehmet Kemal Firik
Neval Saddavi, Mısırlı ünlü bir romancı ve kadın hakları savunucusu olarak, kadınların halk ayaklanmalarına kanları ve canlarıyla katıldığına vurgu yaparak, devrimlerde kadının rolüne işaret etti.
AA muhabirine verdiği özel mülakatta, Mısır devrimini kadınlarla erkeklerin beraber yaptığını söyleyen Saddavi, "Arap Baharı, Arap kadınını etkilemedi, aksine Arap kadını Arap Baharı'nı etkiledi" sözleriyle kadınların devrime nasıl yön verdiğini özetledi.
Nobel'e aday gösterilen Mısırlı aktivist Esra Abdülfettah de "Devrimler Arap kadınının mücadeleye katılımını artırdı" dedi.