
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şehit ailelerine gösterdiği duyarlılığı bir kez daha ortaya koydu.***
TBMM - Coşkun Ergül
Çiçek, Tunceli'de PKK'lı teröristlerin halı sahada top oynayan polislere açtığı ateş sonrasında eşi Komiser Cem Kerman ile beraber şehit olan öğretmen Dilay Turan Kerman'ın babası Oğuz Turan, annesi Havva Turan ve kardeşi Eray Turan'ı kabul etti.
Anne Havva Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının cenazesine bizzat gelerek acılarını hafiflettiği için, teşekkür etmek amacıyla Çiçek'i ziyaret ettiklerini söyledi.
Cemil Çiçek'in, yaşadıkları acıyı bizzat paylaştığını belirten anne Turan, ''Çok hassasiyet gösterdiler ve çok yakın davrandılar. Kendi ailesinde de şehit yakını olduğunu söyledi, bizleri dinlerken gözlerinin yaşardığını hissettim'' dedi.
Havva Turan, bombalı saldırı olayını duyunca çok üzüldüğünü ifade ederek, ''Ben bu olaydan önce de her şehit cenazesinde ağlayan birisiydim. 'Analar nasıl dayanır' derdim, meğer böyleymiş ne yazık ki'' diye konuştu.