Dolar
39.84
Euro
46.63
Altın
3,293.96
ETH/USDT
2,442.30
BTC/USDT
107,454.00
BIST 100
9,301.05
Yaşam, arşiv, arşiv

Akdeniz'de "Taraklı Medüz" tehlikesi

Muğla sahillerinde, Karadeniz'de yaşayan hamsi, levrek gibi canlılara zarar veren "Taraklı Medüz" ve 5 yeni denizanası türüne rastlandı.

08.12.2012 - Güncelleme : 08.12.2012
Akdeniz'de "Taraklı Medüz" tehlikesi

MUĞLA - Durmuş Genç

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yürütülen çalışmalar kapsamında 6 yeni tür tespit ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, koylardan alınan denizanalarını laboratuvar ortamında incelediklerini belirterek, ''Muğla sahillerinde bu yıl yaptığımız çalışmalarda 5 yeni denizanası türüne rastladık'' dedi.

Taraklı Medüz'ün Kuzey Amerika'dan gelerek Karadeniz ve Marmara'da oldukça yaygın olduğuna dikkati çeken Tarkan, şöyle konuştu:  ''Eğer artarsa buradaki zaten az olan balık popülasyonuna zarar verebilir. Çünkü Karadeniz'de hamsi stoklarının yüzde 40 azalmasına neden olan bir türdür bu. Şu anda çok büyük bir tehlike arz etmiyor, ama kontrol altına alınarak izlenmesi gerekiyor.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın