Dolar
32.47
Euro
34.84
Altın
2,348.09
ETH/USDT
3,145.70
BTC/USDT
64,369.00
BIST 100
9,883.86
Yaşam

'Aile ile akşam yemeği madde kullanımını azaltır'

Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) Üyesi ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atasoy,uyuşturucuyla mücadelede''Çocuklarla her akşam aynı masada yemek yemek madde kullanımını azaltır'' dedi.

Fikriye Susam Uyar  | 04.05.2016 - Güncelleme : 04.05.2016
'Aile ile akşam yemeği madde kullanımını azaltır'

Istanbul

İSTANBUL - FİKRİYE SUSAM UYAR

Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) Üyesi ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, uyuşturucuyla, polisiye tedbirlerle mücadele edilemeyeceğinin altını çizerek, "Çocukların aileyle irtibatı ne kadar güçlü olursa o kadar az madde kullandığını da biliyoruz. Her akşam aynı masaya oturup yemek yemeniz, o masanın etrafında toplanmanız dahi suçluluğu ve madde kullanımını azaltır" dedi.

İkinci kez Birleşmiş Milletler INCB'ye seçilen Atasoy, uyuşturucunun bütün dünyada çok ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

"Aile birliğini kaybetmemiz yüzünden çocuklarımız birtakım yalnızlıklara düşüyor"

Mücadelede başka tedbirlerin olduğunu belirten Atasoy, şöyle konuştu:

"Polisiye tedbirlerle okul önlerinde uyuşturucu satışını engellersiniz ama o, çarşının içinde satar, kısa bir zaman sonra oradaki öğrenci de nerede satıldığını öğrenir. Biz buna bir yerden bir yere yer değişimi diyoruz. Bütün suçlarda bu olur. Çocuklarımızın neden madde kullandığının artık bilinen bazı gerekçeleri var. Niye öğrenciler, gençler madde kullanıyor? Buna ait dünya kadar araştırma yapılıyor, bu biliniyor. Çocukların kaç yaşından itibaren madde kullandığı da artık bilinen bir gerçek. Kullanım yaşının düştüğü söyleniyor. Bugün 5-6 yaşındaki çocuğun elinde tablet var. Okul öncesinden başlayarak önleme gerekiyor. Her şeyi öğretmene bırakmak da doğru değil. Okul öncesinden önleme de aileyle ilgili bir hadise. Öncelikli olarak ailelerle ilgili bir şeyler yapmamız lazım. Çocukların aileyle irtibatı ne kadar güçlü olursa o kadar az madde kullandığını da biliyoruz. Her akşam aynı masaya oturup yemek yemeniz, o masanın etrafında toplanmanız dahi suçluluğu ve madde kullanımını azaltır. Bu bir gerçek ama artık buna bile dikkat edilmez oldu. Gelenek, görenek ve değerlerimizi, aile birliğini kaybetmemiz yüzünden çocuklarımız birtakım yalnızlıklara, sıkıntılara düşüyor. Bütün bunların reçetesi biliniyor, sadece bir organizasyon gerekiyor."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın