Yaşam

Ahıskalı çocuklar 'Kur'an-ı Kerim' öğreniyor

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kurslarına başladı.

Oktay Bayar  | 23.06.2016 - Güncelleme : 24.06.2016
Ahıskalı çocuklar 'Kur'an-ı Kerim' öğreniyor Fotoğraf: AA/Oktay Bayar

Bitlis

BİTLİS - OKTAY BAYAR

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kurslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Ahlat ilçesine yerleştirilen 72 ailenin çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla açılan kurslarda, Kur'an-ı Kerim ve din dersleri alacak.

Kurslara ilgi gösteren çocuklar, Tunus Mahallesi TOKİ Camii İmamı Ayhan Kaya'dan Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyor.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının startını 20 Haziran'da verdiği kursuların, tüm yurtta olduğu gibi Ahlat'ta da başladığını anımsattı.

Kursların Kur'an-ı Kerim öğrenmek için çok büyük fırsat olduğunu belirten Ayhan Kaya, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ilçemize yerleştirilen Ahıskalı Türklerin çocukları da benim görevli olduğum camiye Kur'an-ı Kerim öğrenmeye geliyor. Bu çocuklara büyük bir heves ve istekle Kur'an-ı Kerim öğretmeye başladık." diye konuştu.

Çocuklara Kur'an-ı Kerim'i öğretmenin yanı sıra dini bilgiler de verdiklerini anlatan Kaya, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çaba göstereceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın