
Mersin'de, eşi tarafından öldürülen Zahide Güncagül'ün annesi, Bakan Fatma Şahin'den yardım istedi.***
OSMANİYE
Mersin'de, eşi tarafından 29 yerinden bıçaklanarak öldürülen bir çocuk annesi Zahide Güncagül, memleketi Osmaniye'de 10 kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
Kendisinden 19 yaş büyük imam nikahıyla yaşadığı R.Y. (38) tarafından bıçaklanarak öldürülen genç kadının cenazesi, annesi Ayşe Polat (51), kardeşleri Songül Polat (26), Züleyha Polat (31), Dilek Mutlu (28), Handan Güncagül (22), Halime Güncagül (21) ve Gökhan Güncagül (28) ile mezarlık görevlilerinden oluşan 10 kişilik bir grup tarafından toprağa verildi.
Zahide Güncagül'ün Antalya'da yaşayan annesi Ayşe Polat, oğlunun daha önce katil zanlısı damadının kız kardeşi ile evlenip ayrıldığını, ardından buna karşılık R.Y'nin (38) de kızı Zahide Güncagül'ü kaçırdığını söyledi.
Ayşe Polat, ''Oğlum daha önce damadımın kız kardeşi Derya Şakar ile evlenip ayrıldı. Bunun üzerine kızımı alıp kaçırdılar. Bizden kız kardeşinin intikamını aldı. Beni de 'davacı olmayacaksın' diye ölümle tehdit ediyorlar. Bana 'eğer davacı olursan diğer kızlarını da öldürürüz' dediler'' diye konuştu.
Ayşe Polat, damadının kızına sürekli şiddet uyguladığını belirterek, şunları söyledi:
''Kızım, sürekli şiddet gördüğü için bir süre önce kaçarak benim yanıma gelmişti. 'Beni dövüyor, işkence yapıyor' diye kocasından dert yandı. Yanımda bir hafta kaldıktan sonra evine dönmek istedi. Biletini aldım birlikte evine gittik. 2-3 gün evinde kaldım. Damadıma nasihat ettim. O küçük, sen ondan büyüksün dedim. Bir yıl hapiste yattı, kızım ve torunuma komşuları baktı. Cezaevinden çıktıktan sonra da bu olay oldu. Ciğerim yanıyor. Kızım daha 19 yaşındaydı ve bir kız bebeği vardı. Ben devletime sesleniyorum. Bu adamın cezasını vermelerini istiyorum. Bir sene, iki sene ile bırakmalarını istemiyorum. Ömür boyu müebbet istiyorum.''
Kızının şiddet gördüğü zamanlar ayrılmak isteyince ölümle tehdit edildiğini anlatan Polat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den de yardım isteyerek, ''Bakanımız Fatma Şahin'e sesleniyorum. Çevredeki bu şiddet olaylarının önüne geçmesini istiyorum. Benim çocuğum bu şiddeti gördü, başkalarının yaşamasını istemiyorum'' dedi.