Dolar
39.91
Euro
46.74
Altın
3,274.27
ETH/USDT
2,420.00
BTC/USDT
107,294.00
BIST 100
9,404.89
Yaşam

25 yıldır yardıma koşuyor

Eskişehir'de "yardımsever imam" olarak tanınan Abdulvahit Mermer, 25 yıldır sokak hayvanlarına bakmasının yanı sıra hayırseverlerden topladığı yardımları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Sinan Balcıkoca  | 15.12.2015 - Güncelleme : 16.12.2015
25 yıldır yardıma koşuyor

Eskişehir

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de "yardımsever imam" olarak tanınan 29 yıllık din görevlisi Abdulvahit Mermer, kentte hem hayvanlara hem de ihtiyaç sahiplerine gece gündüz demeden yardım ediyor. 

Merkez Odunpazarı ilçesi Orhangazi Camisi'nde görev yapan Mermer, bölgedeki yardım çalışmalarıyla tanınıyor.

Yaklaşık 25 yıl önce yaralı bir kediye yardım ettikten sonra sokak hayvanlarına bakmaya karar veren, o tarihten beri sokaklarda yaşayan kedi, köpek ve kuşları besleyen Mermer, hayvanların yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin de yardımına koşuyor.

Sosyal paylaşım sitesindeki kendisine ait hesap aracığıyla hayırseverlerden topladığı para, giysi ve yiyecek gibi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran, bu nedenle çevresinde "yardımsever imam" olarak bilinen Mermer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşayan özellikle Suriyeliler ve Iraklılar başta olmak üzere tüm mağdurlara yardım etmeye çalıştığını dile getirdi.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın