Gündem, arşiv

Zekeriya Öz'ün ihraç gerekçesi açıklandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatili ve imar işlerinde aracılık nedeniyle ihraç edildiğini bildirdi.

12.05.2015 - Güncelleme : 12.05.2015
Zekeriya Öz'ün ihraç gerekçesi açıklandı

ANKARA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcı Zekeriya Öz'ün, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun finanse ettiği Dubai tatili, Fatih Belediyesinde imar işlerinde aracı olması, yurtdışında bulunduğu dönemde kendisini işe başlayıp ayrılmış göstermesi nedeniyle ihraç edildiğini bildirdi.

Yılmaz, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç edilmesine ilişkin kararla ilgili bilgi verdi.

Bu kişilerin savunma dilekçelerini gönderdiklerini, müfettişlerle ilgili şikayette bulunduklarını ayrıca heyetin reddi, savunma için ek süre talepleri olduğunu aktaran Yılmaz, öncelikle bu meseleleri karara bağladıklarını anlattı.

Bu taleplerin reddedildiğini belirten Yılmaz, Daire üyesi Mahmut Şen'in ek süre verilmesi gerektiğini savunarak, karara muhalif kaldığını aktardı. Yılmaz, üye Mustafa Kemal Özçelik'in ise Zekeriya Öz dışındaki isimlere süre verilmesi gerektiğini düşündüğünü, bu konuda muhalif kaldığını belirtti.

Daha sonra esasa geçtiklerini dile getiren Yılmaz, Zekeriya Öz'e atılı eylemlerin, mesleğin şeref ve onuru, memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak şekilde olması göz önünde tutularak, meslekte kalmasına olanak bulunmadığına karar verildiğini bildirdi.

Muhabir: Ferdi Türkten, Aylin Sırıklı 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın