Zararsız aromalar kullanılacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, 10 Türk Gıda Kodeksi yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, 10 Türk Gıda Kodeksi yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.***
ANKARA
Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler Yönetmeliğine göre, gıdalarda sadece, tüketicinin sağlığı açısından herhangi bir güvenlik riski doğurmayan ve kullanımları tüketiciyi yanıltmayan aroma vericiler kullanılacak.
Katkı Maddeleri Yönetmeliği hükümleriyle uyumlu olmayan gıda katkı maddeleri veya gıda katkı maddelerini içeren gıdalar piyasaya arz edilemeyecek.
Gıda işletmeleri, 1 Temmuz 2012'ye kadar ''Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği'' hükümlerine uymak zorunda olacak.
Maksimum aflatoksin limitine uygun olmayan yerfıstığı, diğer yağlı tohumlar, sert kabuklu meyveler, kuru meyveler, pirinç ve mısır, doğrudan insan tüketimine sunulamayacak.
Geri dönüştürülmüş plastikler gıdayla temas eden madde ve malzeme üretiminde kullanılamayacak.
Gıdaya doğrudan temas etmekte olan ve piyasaya arzında gıdayı dış etkenlerden koruyan lastik madde ve malzemeler bir kez kullanılacak, ancak plastik esaslı su damacanaları, yapısı ve şeklinin değiştirilmemesi ve hijyen gerekliliklerinin sağlanması koşuluyla tekrar kullanılabilecek.
Salmonella için gerekli şartları yerine getiren kıyma ve et ürünlerinde, tüketiciyi bilgilendirmek amacıyla, tüketilmeden önce tamamen pişirilmesi gerektiği konusunda, üretici tarafından açık bir şekilde etiketlenecek.