Dolar
32.58
Euro
34.97
Altın
2,344.67
ETH/USDT
3,137.00
BTC/USDT
64,316.00
BIST 100
9,790.22
Gündem, arşiv

Yangın kontrol altına alındı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki petrol boru hattında çıkan yangın kontrol altına alındı.

08.05.2013 - Güncelleme : 08.05.2013
Yangın kontrol altına alındı

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Nevruz Parkı yakınlarındaki sulama kanalında yapılan çalışma sırasında, bir iş makinesinin BOTAŞ'a ait petrol boru hattını delmesi sonucu çıkan yangın, vakumlama sistemiyle petrolün çekilmesi ve akışın kesilmesiyle etkisini yitirdi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay yerinde polis, jandarma ve sağlık ekiplerinin bekleyişi ise sürüyor.

Öte yandan yangına neden olan ve ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan iş makinesinin operatörü Şefik Ergören'in (50) kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki tedavisi sürüyor. Ergören'in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı

Bölgede incelemelerde bulunun Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, DSİ'ye ait sulama kanalında yapılan çalışma sırasında bir iş makinesinin boru hattını delmesi sonucu büyük bir yangının çıktığını söyledi.

Toprak, çıkan yangından sonra tüm güvenlik birimleri ve itfaiye ekiplerinin en kısa sürede olay yerine geldiğini belirterek şöyle konuştu:
"Şu anda yangın kontrol altına alındı. Teknik olarak kimyasallarla soğutma işlemi yapılması gerekiyor. Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı. Bir kaç saat içerisinde burada olacaklar. En geç sabaha kadar soğutma çalışması sona erecek. Borudaki onarım çalışması tamamlanmış olacak. Önemli ölçüde yanık olduğu  tespit edilen dozer operatörünün tedavisi Dicle Üniversitesi yanık bölümünde devam ediyor. Gerekirse Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla tedavisi için başka bir kente gönderilecek." 

Bölgedeki incelemelerinde Vali Toprak'a, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay da eşlik etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın