Gündem

Van'daki terör operasyonu ihbar ve takip sonucu gerçekleşti

Van Valiliğince 12 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 polisin şehit olduğu, operasyonun teknik ve fiziki takip ile halktan gelen ihbar neticesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

11.01.2016 - Güncelleme : 12.01.2016
Van'daki terör operasyonu ihbar ve takip sonucu gerçekleşti

Van

VAN

Van Valiliğince 12 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 polisin şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı operasyonun teknik ve fiziki takip ile halktan gelen ihbar neticesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi ile Van halkından gelen ihbarlar neticesinde, Edremit ilçesinde terör örgütü mensuplarının 2 katlı müstakil bir evi kiraladıkları ve orada barındıkları bilgisinin edildiği belirtildi.

Operasyon ile ilgili ayrıntılara yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu örgüt mensuplarının bulunduğu eve 10 Ocak 2016 Pazar günü sabaha karşı 05.30 sıralarında operasyon düzenlenmiştir. Özel Harekat Şube Müdürlüğü personelinden oluşan emniyet güçlerimiz, çevre güvenliğini aldıktan sonra, 2 katlı evde olduklarını tespit ettikleri örgüt mensuplarına 'teslim ol' çağrısı yapmış ancak bu çağrıya ateşle karşılık verilmiştir. Çıkan çatışma esnasında özel harekat polisimiz Önder Ertaş şehit olmuş, 2 özel harekat polisimiz hafif şekilde yaralanmıştır. 12 bölücü terör örgütü mensubu ise silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."Terör örgütü mensuplarının bulunduğu evde çok sayıda silah ve patlayıcı bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Evde yapılan incelemede, 7 kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 2 M-16 uzun namlulu silah, bixi marka silah, 2 tabanca, 25 patlamamış el bombası ve 2 el bombası maşası, 32 kaleşnikof tüfeğe ait şarjör, 10 M-16 silaha ait şarjör, bin 500 Amerikan doları ile bin Türk lirası, silahlara ait bin 908 fişek, ses kayıt cihazı, fotoğraf makinesi, 4 flash bellek, 3 Hard Disk, 2 hafıza kart okuyucu, notebook ele geçirilmiştir" ifadesine yer verildi. 

12 terörist eylem hazırlığındaydı

Bu arada, operasyonda etkisiz hale getirilen 12 teröristin eylem hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.

Kentteki bazı mahallelerde eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirlenen teröristlerin kaldıkları iki katlı evin çevresine güvenlik kamerası yerleştirdiği ve bu şekilde olası operasyona karşı önlem aldığı tespit edildi.

Evde ayrıca örgüt mensuplarının uyanma, yemek, eğitim ve nöbet saatlerinin yazıldığı çizelge bulunduğu öğrenildi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın