Dolar
38.57
Euro
43.58
Altın
3,240.74
ETH/USDT
1,830.30
BTC/USDT
95,791.00
BIST 100
9,167.58
Gündem

Uluç'tan Defne'nin ailesine tazminat

Hıncal Uluç, Defne Joy Foster'ın ölümünün ardından yazdığı yazı nedeniyle açılan davada tazminat ödemeye mahkum edildi.

13.09.2011 - Güncelleme : 13.09.2011
Uluç'tan Defne'nin ailesine tazminat

hincal uluc

Hıncal Uluç, Defne Joy Foster'ın ölümünün ardından yazdığı yazı nedeniyle açılan davada tazminat ödemeye mahkum edildi.***  

İSTANBUL

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın ölümünün ardından yazdığı bir yazı nedeniyle, Foster'ın ailesinin 100 bin TL'lik tazminat davası açtığı gazeteci Hıncal Uluç, 20 bin lira ödemeye mahkum edildi.  
İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, davacı Defne Joy Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz ile taraf avukatları hazır bulundu. 
Hakim Nesrin Merih Göçer, davacılardan İlker Yasin Solmaz'ın Defne Joy Foster'ın eşi, Hatice Foster'ın ise annesi olduğunu, davalı Hıncal Uluç tarafından yazının Foster'ın ölümünden henüz iki gün geçtikten sonra acının en yoğun zamanda kaleme alındığını belirtti.
Dava konusu yazıda, evli ve çocuklu olan Defne Joy Foster'ın, başka bir erkeğin evinde ölmesi nedeniyle ahlaki sorgulama yapıldığını belirten hakim Göçer, ''Su testisi su yolunda kırılır'' denilerek, Foster'in, sürekli böyle bir hayat sürdüğü imasıyla bütün geçmişinin zan altında bırakıldığını söyledi.
Hakim Nesrin Merih Göçer, Defne Joy Foster'ın aşağılandığını ve eş ile anne olan davacıların en yakınlarına yapılan bu ithamlar nedeniyle Hıncal Uluç'un, Hatice Foster'a ve İlker Yasin Solmaz'a 10 biner liralık manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesine karar verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın