Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Uçağın kanadı elektrik direğine temas etti

THY, İstanbul-Ankara tarifeli seferini yapmak üzere pist başına giden uçağın, yol kenarında bulunan elektrik direğine kanat kısmından temas ettiğini, yolcular ile ekibin sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

İzzet Taşkıran  | 22.05.2019 - Güncelleme : 22.05.2019
Uçağın kanadı elektrik direğine temas etti Arşiv/AA

İstanbul

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, "TK 2108" sayılı İstanbul (IST) -Ankara (ESB) seferini icra etmek üzere kalkış için pist başına doğru taksi yapan "TC-LJE" kuyruk kodlu "Boeing 777/300" tipi uçağın, yol kenarında bulunan elektrik direğine kanat kısmından temas ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamakla birlikte konu ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Uçağımızda bulunan 274 yolcumuz, sefere yeni atanan TC-JJG kuyruk kodlu uçağımız ile seyahatlerini gerçekleştirecektir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan inceleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, THY'ye ait Boeing 777 tipi uçağın sağ kanadını İstanbul Havalimanı'nda aydınlatma direğine çarpmasıyla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 08.45'te İstanbul - Ankara seferini yapacak olan THY'ye ait Boeing 777- (300) tipindeki uçağın, kalkış öncesinde "taksi" sırasında F6 kavşağından önce kanadını direğe çarptığı anımsatıldı.

Kazanın, uçağın, T11 üzerinden G4 hizasına yönlendirilecekken söz konusu yönde trafiğin olması sebebiyle kontrolör tarafından TF ve T12 taksi yoluna yönlendirilmesi ve uçağın sağ kanadını F6 kavşağından önce aydınlatma direğine çarpması sonucu meydana geldiği aktarılan açıklamada, "Kazada hiçbir yolcu yara almazken söz konusu uçak push back aracı ile 316 park pozisyonuna çekilmiş, tüm yolcular başka bir uçakla seyahatini gerçekleştirmiştir. Kazayla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın