Dolar
32.38
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.30
BTC/USDT
70,840.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

TÜRKSAV'ın Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı 20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

20.05.2016 - Güncelleme : 20.05.2016
TÜRKSAV'ın Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) 20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri, Ahmet Yesevi Üniversitesinin Kazakistan'ın Türkistan kentindeki yerleşkesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. ( Orhan Topal - Anadolu Ajansı )

TÜRKİSTAN

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) 20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin, Ahmet Yesevi Üniversitesinin Kazakistan'ın Türkistan kentindeki yerleşkesinde düzenlenen törende, vakıflarının, "Türk dünyasının, kültür dünyası olması" felsefesinden hareketle, 20 yıl önce bir grup yazar, sanatçı ve akademisyen tarafından kurulduğunu söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde her yıl Çankaya Köşkü'nde yapılan ödül törenlerinin daha sonra farklı mekanlarda düzenlendiğini ifade eden Akengin, bu yılki töreni Hoca Ahmet Yesevi'nin yaşadığı topraklarda gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını vurguladı.

"Son derece önemli bir gün yaşıyoruz"

Ahmet Yesevi Üniversitesi Eş Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ise üniversiteleri, Türkistan ve Türk dünyası için son derece önemli bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Kutalmış, "Şu anda bulunduğumuz topraklar tarihte insanlık, dinler, kültürler vesaire bakımından dünyanın en ileri, en medeni, fevkalade önde olan topraklarıydı. Üniversitemiz, bu aziz topraklarda 25 yıl önce kuruldu. Türk dünyasının pek çok bölgesinden öğrenciler ve hocalar buraya gelerek hizmette bulunuyorlar, eğitim görüyorlar." diye konuştu.

Daha sonra, ödüller sahiplerine takdim edildi.

Ödüller

TÜRKSAV 20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri'ne layık görülenler şöyle:

"Prof. Dr. Musa Yıldız - Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Ganire Paşayeva - Azerbaycan milletvekili

Marhabat Baygut - Kazakistanlı yazar

Bahtıgül Kalambekova - Kırgızistanlı büyükelçi

Doç. Dr. Kudret Bülbül - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı

Mehmet Bozdağ - TRT dizisi Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı

Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun - Gaziantep Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan - Baksı Müzesi kurucusu

Dr. Yusuf Gedikli - Dil bilimci, yazar

Prof. Dr. Alaybey Karoğlu - Ressam

Ziya Sözen - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı

Abdulhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi (ADEKSAM) - Makedonya'da kurulan ilk Türk sivil toplum kuruluşu."

Muhabir: Orhan Topal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın