Dolar
32.39
Euro
35.18
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,768.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

17.03.2019 - Güncelleme : 17.03.2019
Türkiye ve dünya gündemi

Ankara

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Antalya'da düzenlenecek mitinglerde vatandaşlara hitap edecek.

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret edecek, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunacak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Tesisi açılışına ve Malkara Ziraat Odasının onuruna verdiği akşam yemeğine katılacak. 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP-İYİ Parti ortak mitingine katılacak.

4- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti seçim koordinasyon merkezini, Kazımpaşa esnafını, Valiliği, Aras Elektrik Dağıtım AŞ'yi ve Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya gelecek. 

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çanakkale'de sosyal konut ve kentsel dönüşüm toplantısına ve Lapseki kanalizasyon arıtma tesisi açılışına katılacak, Yalova'da Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Termal ilçesinde vatandaşlarla buluşacak, inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek.

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Üsküdar, Ümraniye ve Fatih ilçeleri ile Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde vatandaşlara hitap edecek. 

7- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan için Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milletvekilleri, hayırseverler, iş adamları ve STK temsilcileriyle buluşacak, Atatürk Kız Lisesi açılışı ile Erman Ilıcak Fen Lisesi temel atma törenine katılacak, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley finalini izleyecek.

9- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, parti teşkilatı mensuplarıyla kahvaltı yapacak, Altınordu aday ve proje tanıtım toplantısına katılacak, STK temsilcileri ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelecek.

10- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob Mutafyan’ın uğurlama törenine katılacak. 

11- AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, sporcularla buluşacak.

12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Örnek Mahallesi ve Fetih Mahallesi seçim irtibat bürolarına ziyarette bulunacak, Fetih Camii Lokali'nde vatandaşlarla sohbet edecek. 

13- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Siirt'te Baykan AK Parti SKM'yi ve Valiliği ziyaret edecek, Siirt Yatırımları Açılış ve İmza Töreni'ne katılacak, kanaat önderleriyle toplantı yapacak, il SKM'ye ziyarette bulunacak.

- Varank Batman'da Beşiri esnafına, organize sanayi bölgesine, ticaret odası ve ticaret borsasına, SKM'ye ziyaret gerçekleştirecek. 

14- Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından bölgedeki gelişme ve tepkiler takip ediliyor.

15- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

16- Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta Evkur Yeni Malatyaspor-MKE Ankaragücü, İstikbal Mobilya Kayserispor-Medipol Başakşehir, Bursaspor-Galatasaray maçlarıyla tamamlanacak.

17- Spor Toto 1. Lig'de 26. hafta Afjet Afyonspor-Abalı Denizlispor, Altay-Kardemir Karabükspor, Adanaspor-Gençlerbirliği, Boluspor-Balıkesirspor Baltok müsabakalarıyla sona erecek.

18- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftası Beşiktaş Sompo Japan-Gaziantep Basketbol, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Darüşşafaka Tekfen müsabakalarıyla tamamlanacak.

19- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 22. hafta Beşiktaş-İzmit Belediyespor, İstanbul Üniversitesi-Galatasaray, Canik Belediyespor-Fenerbahçe, BOTAŞ-Çukurova Basketbol, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Gündoğdu Adana Basketbol müsabakalarıyla sona erecek.

20- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Beşiktaş ile Galatasaray HDI Sigorta karşı karşıya gelecek.

21- Voleybolda AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak.

22- Hentbolda Erkekler Süper Lig'in 19. haftası 4 maçla tamamlanacak.

23- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 27. hafta karşılaşmaları sona erecek.

24- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2019 sezonu Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın