Dolar
32.46
Euro
34.72
Altın
2,335.54
ETH/USDT
3,121.60
BTC/USDT
63,576.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

17.08.2018 - Güncelleme : 17.08.2018
Türkiye ve dünya gündemi

ANKARA

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Nijer Meclis Başkanı Ousseini Tinni ve Zambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Inonge Wina ile ayrı ayrı görüşecek, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçı birliklerince Türk Eximbank’a kullandırılacak sermaye benzeri fon desteği protokol imza törenine katılacak.

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ikinci çeyreğe ilişkin uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak.

4- TÜİK, haziran ayı perakende satış endekslerini, temmuz ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini ve ağustos ayı tüketici güven endeksini yayımlayacak.

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki büyükelçiler, Konya​​​​ Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret edecek, Bedesten Çarşısı'nı gezecek ve sema gösterisine katılacak.

6- Pakistan Ulusal Meclisi'nde en büyük partinin adayı İmran Han ile muhalefet blokunun adayı Şahbaz Şerif arasında başbakanlık seçimi yapılacak. 

7- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetlerle dönemin Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, 126 sanığın yargılanmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek. 

- Darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152 kişinin yargılanmasına Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

8- Spor Toto Süper Lig'de 2. haftanın açılış maçında Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor, Medical Park Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın