Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,361.01
ETH/USDT
2,921.70
BTC/USDT
60,870.00
BIST 100
10,218.58
Gündem

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

21.06.2018 - Güncelleme : 21.06.2018
Türkiye ve dünya gündemi

ANKARA

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı ve Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek, Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Sincan ve Polatlı'da düzenlenecek ilçe mitinglerinde halka seslenecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perpa Ticaret Merkezi'ni ziyaret edecek, İstanbul 1. Bölge Esnaf ve KOBİ Buluşması'na katılacak.

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

5- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstasyon Meydanı'nda "Büyük Çukurova Mitingi"ne katılacak.

6- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, TÜSİAD Genel Merkezi'nde TÜSİAD üyeleriyle bir araya gelecek.

7- CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti temsilcileri, "Millet İttifakı Tutum Belgesi"ni JW Marriot Otel'de düzenlenecek toplantıyla açıklayacak.

8- Türkiye'nin program ortağı olduğu F-35 Projesi kapsamında ilk uçağın teslim töreni gerçekleştirilecek.

9- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

10- TÜİK haziran ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

11- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Amman'da bir araya gelecek. Merkel Amman'daki resmi temasları çerçevesinde Alman askeri birliğini de ziyaret edecek.

12- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

13- FETÖ davaları

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 243 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanması kapsamında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde devam edilecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 52'si tutuklu 90 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

14- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçeşehir Üniversitesi E-Spor Merkezi’ni ziyaret edecek.

15- Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'na C Grubu'nda Danimarka-Avustralya, Fransa-Peru, D Grubu'nda da Arjantin-Hırvatistan maçlarıyla devam edilecek.

16- Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasındaki play-off finalinin ilk maçı Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.