Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.50
BTC/USDT
69,950.00
BIST 100
9,096.45
Gündem

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

16.02.2018 - Güncelleme : 16.02.2018
Türkiye ve dünya gündemi

ANKARA

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu kabul edecek.

2- Başbakan Binali Yıldırım, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu Almanya'da çeşitli temaslarda bulunacak.

- Yıldırım, konferans kapsamında Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelecek.

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

4- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Ağrı Gençlik Merkezini ziyaret edecek.

5- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde yapılacak caminin temel atma törenine katılacak.

6- CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Muharrem Erkek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ziyaret edecek.

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Marriott Hotel'de, ihracatçılarla istişare toplantısına katılacak.

8- TÜİK, 2016 yılı sektörel su ve atıksu istatistiklerini açıklayacak.

9- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

10- 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı başlıyor

- İlk oturumunun başlığı "Transatlantik İlişkiler" olan konferansa çok sayıda lider katılacak.

11- FETÖ davaları

- MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin açılan ve daha sonra "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan ayrılan dosya kapsamında sanıklar Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun yargılanmasına Çağlayan'da devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edilecek. Duruşma Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla, Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

- Bolu'da, FETÖ'nün eğitim yapılanması davasında 24'ü tutuklu 71 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

12- Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası, Atiker Konyaspor-Beşiktaş maçıyla başlayacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın