25 Mayıs 2016•Güncelleme: 25 Mayıs 2016
İSTANBUL - NAZLI YÜZBAŞIOĞLU
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krahenbühl, Türkiye'nin son yıllarda insani yardım çalışmalarında çok büyük başarı elde ettiğini söyledi.
Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’ne katılan Krahenbühl, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında ilk kez gerçekleştirilen zirvenin önemini, çatışma bölgelerinde yürütülen insani yardım faaliyetlerini AA muhabirine değerlendirdi.
Krahenbühl, zirvede sadece BM üyesi ülkelerin değil, BM ajanslarının, uluslararası kuruluşların da insani krizleri değerlendirme fırsatı bulduğunu belirterek, "Dünyada yaşananlara, büyük çatışma alanlarına, felaketlere, yerlerinden edilen insanlara baktığımızda, bir araya gelmek ve krizlerden etkilenenlere ne kadar yanıt verebildiğimize ve bu konuda nasıl gelişme kaydedebileceğimize ilişkin notlarımızı değerlendirmek için çok doğru bir zaman." dedi.
Zirvenin ev sahibi olarak İstanbul'un seçilmesinin güçlü bir sembolik anlam taşıdığını dile getiren Krahenbühl, "Türkiye son yıllarda insani yardım çalışmalarında çok büyük başarı elde etti. Aynı zamanda, Suriye krizinde çok sayıda sığınmacı kabul etti. Bu yüzden, İstanbul bir araya gelmek ve insani konular üzerine düşünmek için güzel bir yer." diye konuştu.