Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,162.00
BTC/USDT
62,854.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

'Türk mutfağı merdiven altı yerine kaliteli işletmelerde kullanılmalı'

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Uluslararası Master Şef Bagi 'Türk mutfağının yurt dışında merdiven altı restoranlar yerine kaliteli işletmelerde tanıtılmasının çok önem taşıdığını' bildirdi.

Kadir Yıldız, Tahir Turan Eroğlu  | 04.12.2015 - Güncelleme : 04.12.2015
'Türk mutfağı merdiven altı yerine kaliteli işletmelerde kullanılmalı'

Kocaeli

KOCAELİ - KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Genç Aşçı Milli Takım Direktörü Uluslararası Master Şef Naif Bagi, zenginlik ve sağlık bakımından dünyanın en iyilerinden biri olan Türk mutfağının yurt dışında merdiven altı restoranlar yerine kaliteli işletmelerde tanıtılmasının çok önem taşıdığını bildirdi. 

Bagi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni nesil şeflerin meslek yüksekokullarında yetiştiğini, bunların gelecek vaadettiğini söyledi.

Sektör temsilcilerinin üniversitelerde ders vermesinin önemine değinen Bagi, "O zaman daha iyi olacak. Ben de 15 yıl Kocaeli Üniversitesinde derslere girdim. Uluslararası yarışmalar ve festivallere katılarak öğrencilerin gelişimini sağladık. Başarılı şefler yetiştirdim, bunu uygulamalı eğitimle sağladım. Yurt dışına giden çok sayıda öğrencimiz var ve orada güzel yerlerde çalışıyorlar" diye konuştu.

Bagi, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını, bununla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Peru'da 15 gün önce Türk mutfağını tanıttıklarını ve yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Bagi, çok sayıda insanın bu yemekleri nerede bulabileceklerini kendilerine sorduğunu dile getirdi. 

Bagi, Peru'daki sunumda soğuk bölümünde 80, tatlıda 120, sıcak bölümünde de 25 çeşit ürün ortaya koyduklarını, kendisi gibi çok sayıda şefin dünyanın çeşitli ülkelerinde Türk ve Osmanlı saray mutfağını tanıttığını vurguladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın