Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,208.42
ETH/USDT
3,593.40
BTC/USDT
71,200.00
BIST 100
9,049.42
Gündem

Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası sona erdi

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu, Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’da gerçekleşen "Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası" sona erdi.

29.05.2015 - Güncelleme : 29.05.2015
Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası sona erdi

ANKARA

Dünya Gazeteciler Federasyonu ve Tataristan Cumhuriyeti'nin TATMEDIA kuruluşu ile ortaklaşa düzenlenen şuraya 20 farklı ülkeden yaklaşık 70 gazeteci katıldı.

İlki geçtiğimiz yıl Eskişehir’de düzenlenen şurada AA’ya da Türk Dünyası Basın Ödülü verildi. Ödülü, AA Pazarlama ve Satış Direktörü Nedim Kaya aldı.

Şuraya, AA’nın yanı sıra, TİKA,  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Uluslararası Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY), Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve TRT AVAZ gibi devlet kurumları destek verdi.

"Türk Dünyası Gazeteciler Kazan Deklarasyonu"  

Tataristan’ın Türk Dünyasında Jeopolitik Yapısı, Türk Dünyasında İletişim Gelişmeleri ve Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı gibi konuların tartışıldığı şuranın sonunda, "Türk Dünyası Gazeteciler Kazan Deklarasyonu" açıklandı.

Toplam 13 maddeden oluşan deklarasyona göre, kültürel değerleri yayma, edebi dili koruma ve milli aydınları bilgilendirme ile görevli olan milli yayın organlarının devletler tarafından desteklenmesi için çalışılacak. Ayrıca, AA tarafından hazırlanan "Türk Dünyası Haber Paketi"nin geliştirilmesine ve haber üretimi ve dağıtımı gibi konularda Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun aktif rol alması için girişimlerde bulunulacak. 

Deklarasyonda ayrıca TRT AVAZ öncelikli olmak üzere TRT1, TRT Çocuk ve TRT Müzik kanallarının Tataristan'da kablo yayın ağına dahil edilmesi için TATMEDIA ve TNV Televizyonu ile görüşmesine karar verildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın