Gündem

TDV'nin hedefi 10 milyon ihtiyaç sahibi

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, "Her türlü şüpheyi ortadan kaldırmak, yaşanabilecek riskleri de gözeterek geçen yıl bağışlar dışında, tamamen kendi kaynaklarımızdan bütçe ayırarak 12 bin kurbanı kestik." dedi.

15.08.2018 - Güncelleme : 15.08.2018
TDV'nin hedefi 10 milyon ihtiyaç sahibi

ANKARA - SEFA ŞAHİN

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, "Yurt içinde 280 merkezde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde TDV'nin görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirerek, yaklaşık 10 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Polat, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yurt içinde ve dışında gerçekleştirecekleri organizasyonlara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki temanın "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" olduğunu belirtti.

Yurt içi merkezlerde sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacağına işaret eden Polat, Çad'da Orta Afrikalı, Nijer'de Nijeryalı, Bangladeş, Malezya ve Pakistan'da da Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımının yapılacağını söyledi.

Polat, geçen yıl 257 bin 789 hisse kurban bağışının yapıldığını aktararak, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 850 lira, yurt dışı için de 625 lira olarak belirlediklerini ifade etti.

Polat, Diyanet İşleri Başkanlığıyla iş birliğinde vekaletle kurban organizasyonun yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Çok geniş, güçlü bir teşkilat ve operasyon ağına sahip olmamız, çeyrek asırlık kurban organizasyon tecrübemiz, yurt dışındaki dini idarelerle güçlü bağlarımız ve çok sayıda kurban kesiyor olmamız alım gücümüzü artırırken, fiyatlarımızı da düşürmektedir. Bu yıl milletimizin daha fazla kurban kesebilmesi, daha fazla hayırda bulunabilmeleri için yurt içi kurban fiyatımızı artırmadık."

"Güvenilirliğe ve şeffaflığa dikkat ediyoruz"

Polat, TDV'nin iyiliğin yeryüzünde egemen oluncaya kadar gayret edeceğine ve mazlumlara umut olmaya çalışacağına işaret ederek, "Yurt içinde 280 merkezde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde TDV'nin görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirerek, yaklaşık 10 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Vekaletle kurban organizasyonunda güvenilirliğe ve şeffaflığa dikkat ettiklerini vurgulayan Polat, bağış yapan kişiye vekalet kaydının oluşturulduğuna dair kısa mesaj gönderildiğini anlattı.

Polat, kurbanın kesilmesinin ardından "Kesildi bilgisi" ve "Teşekkür mesajının" gönderildiğini, Çağrı Merkezi ve Bilgi İşlem Masası'nın gece gündüz özveriyle çalıştığına değindi.

"Vakfın çalışanları ve gönüller vasıtasıyla yapılıyor"

Kurban organizasyonunun, vakfın çalışanları ve gönüllüler aracılığıyla yapıldığına değinen Polat, şöyle devam etti:

"Türkiye'den 385 görevli ve gönüllümüz başta olmak üzere bağış aşamasından, kesilen kurbanların ulaştırılmasına kadarki süreçte yer alan şube görevlilerimiz, ülkemizdeki ve yurt dışındaki din görevlileri ile yardımcı kuruluşlardaki çalışanlar olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 kişilik bir ekiple bu yılki operasyonumuzu gerçekleştirmiş olacağız."

"Yurt dışındakiler kurban bağışlarını güvenle yapabilirler"

Polat, vatandaşların TDV'nin "www.tdv.org" ve "bagis.tdv.org" internet sitelerinden, tüm PTT şubeleri ve bankalardan, il ve ilçe müftülüklerinden ve TDV şubelerinden kurban bağışında bulunabileceğini dile getirdi. Polat, "0312 416 90 00" numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alınabileceğini bildirerek, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle Türkiye Diyanet Vakfına yapabilirler." diye konuştu.

"Kardeşlik köprüleri ve muhabbet kaleleri kuruyoruz"

Vekaletle kurban organizasyonu ile farklı coğrafyalarla "kardeşlik köprüsü" ve "muhabbet kaleleri" kurulduğunu dile getiren Polat, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle FETÖ'den sonra insanların zihninde 'Acaba bu kurbanlar kesiliyor mu?' şüphesi oluştu. Bölgeleri seçerken orada çalışabileceğimiz güvenilir, bölgeyi tanıyan, bilen, bizi tehlikeye düşürmeyecek paydaş teşkilatları ve vasıflara uygun kurbanları tercihe dikkat ediyoruz. Her türlü şüpheyi ortadan kaldırmak, yaşanabilecek riskleri de gözeterek geçen yıl bağışlar dışında, tamamen kendi kaynaklarımızdan bütçe ayırarak 12 bin kurbanı kestik. Halkımıza aslında bu hassasiyetlerimizi aktarmamız lazım, çünkü insanlar bizim bu hassasiyetlerimiz bilmiyor. Özellikle yaşanan istismar olaylarından sonra çok ciddi şüpheler oluştu."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.