Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,130.30
BTC/USDT
63,823.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Suriyelilerden 'Madaya' eylemi

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Şam'ın Madaya beldesinde yaşanan insani drama dikkati çekmek için eylem düzenledi.

10.01.2016 - Güncelleme : 11.01.2016
Suriyelilerden 'Madaya' eylemi

İSTANBUL

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Şam'ın Madaya beldesinde yaşanan insani drama dikkati çekmek için eylem düzenledi.

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Suriye Türkmen Meclisi ve Suriye SÖZ Derneği üyeleri, "Suriye ağlama, Türkiye seninle", "Madaya yavaş yavaş ölüyor, onları kurtarın" ve "İnsanlık kalmadı" yazılı dövizler taşıdı. Üzerine çarpı işareti konulmuş Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fotoğraflarının da yer aldığı eylemde, Suriye'de yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Suriye Türkmen Meclisi üyesi Halit Abdulgani, yaptığı açıklamada, rejimin vatandaşlarına ambargosunu ve Rusya'nın ülkelerine müdahalesini protesto etmek için toplandıklarını belirterek, 21. yüzyılda insanların açlıktan öldüğünü söyledi.

Madaya'da insanların öldüğünü ifade eden Abdulgani, "Rusya, İran ve Hizbullah terör örgütü ve bizim rejim katildir. Birleşmiş Milletler'e sesleniyorum. Dünya halkına sesleniyorum. Bizi kurtarın bu rejimden. Rusya Suriye'yi ilhak etti. Bu, Suriye halkından dünya halkına bir çağrıdır. Bizi kurtarın" diye konuştu.

Türk halkına teşekkür eden Abdulgani, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyelinin kucaklandığını kaydetti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın