KAHRAMANMARAŞ/HATAY
Minibüslerle geniş güvenlik önlemleri altında gelen bin 468 Suriyeli Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesindeki 14 yatılı bölge ilköğretim okuluna (YİBO) yerleştirildi. Suriyelilerin, yatak, battaniye ve yiyecek gibi tüm ihtiyaçları karşılandı. Sağlık görevlileri sığınmacıları sağlık kontrolünden geçirdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Suriyelilerin kayıtlarını yaptı. İl Müftülüğü'nden din görevlileri de Suriyelilerin kaldığı okullarda tercüman olarak görev yapmaya başladı.
Sahur ve Ramazan demeden bütün gece vuruyorlar
Mültecilerden Abdulmecit Rahal havan, roket ve uçaklarla sabaha kadar bomba atıldığını anlatarak şöyle konuştu:
''Bizim oturduğumuz yerde 10 bin kişi yaşıyor. Şimdi insan kalmadı. Çocuklar ölüyor. Sahur ve Ramazan demeden bütün gece vuruyorlar. Ezan okunurken bile vuruyorlar. Şehirden kaçan kim olursa bombalıyorlar.''
Suriye'den gelenler arasında rahatsızlanan 4 çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından Türkoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Bin 507 Suriyeli Türkiye'ye sığındı
Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerinde sınıra gelen bin 507 Suriyeli, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.
Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne getirildi.
Grupta bulunan aralarında 2 albay, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 binbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 2 başçavuşun da olduğu 51 asker ve aileleri Apaydın Kampı'na, diğer Suriyelilerin ise Kahramanmaraş'a gönderildiği öğrenildi.