Gündem

Sur'daki vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarla teröristlerden arındırılan Sur ilçesindeki vatandaşlar bugün kenti ziyaret edecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekliyor.

31.03.2016 - Güncelleme : 01.04.2016
Sur'daki vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarla teröristlerden arındırılan Sur ilçesindeki vatandaşlar bugün kenti ziyaret edecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekliyor.

Vatandaşlar ziyaretten umutlu

PKK'lı teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonla örgüt üyelerinden temizlenen, huzur ve güven ortamının tesis edildiği Sur'daki vatandaşlar Davutoğlu'nun gerçekleştireceği ziyaretten umutlu.

  "Başım gözüm üstüne gelsin"

  İlçede 35 yıldır esnaflık yapan Atilla Feyruzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başbakanımız başım gözüm üstüne gelsin. Çok şükür dükkanıma kavuştum, bariyeler kaldırıldı, her yer güllük,    gülistanlık olmuş. Başbakanımızı çok seviyoruz. Kendisinden umudumuz, beklentimiz yüksek" dedi. 

  "Terör bizi yedi bitirdi"

 Başbakan'ın ziyaretinin hayırlı olacağına inandığını belirten esnaf Tayfur Birtane de Diyarbakır'ın sahabeler şehri olduğunu, Sur ilçesinin de Diyarbakır'ın kalbi olduğunu vurgulayarak, iş yerlerine  kavuştuklarını, Davutoğlu'nu ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını bildirdi.

 "Güzel şeyler bekliyoruz"

 Abdullah Er ise Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinin kendileri için moral olacağına işaret ederek, "Başkanımızdan güzel şeyler bekliyoruz. Kendisine inanıyor, güveniyoruz. Sur esnafı ve halkı  için güzel şeyler söyleyecektir. 7 Haziran 2015 tarihinden bu yana terör bizi yedi, bitirdi. Ziyaretten dolayı çok umutluyuz" ifadelerini kullandı. 

 "Başbakanımızın gelişinden umutluyuz"

 Abdurrahman Demir de olayların vatandaşları mağdur ettiğini, huzur içinde yaşamak istediklerini söyleyerek, "Kürtlerle ve Türklerle bir sıkıntımız yok. Bugüne kadar insanlar arasında ayrım  yapmadık. Hepimiz kardeşiz ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Başbakanımızın gelişinden umutluyuz" sözlerine yer verdi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.