Zekeriya Güneş,Mehmet Ali Olgaç
12 Mart 2016•Güncelleme: 12 Mart 2016
SİİRT
Siirt'te aralarında bazı sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Siirt Birlik Platformu üyeleri ve vatandaşlar, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edilmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenlendi.
Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş, Güres Caddesi Sancaklar İlkokulu önünde yaptıkları basın açıklamasıyla bir gazetenin yayımladığı karikatüre tepki gösterdi.
Siirt Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül, yaptığı konuşmada, tarihte hiçbir insanın, komutanın, devlet adamının, filozofun hatta hiçbir peygamberin hayatının Hazreti Muhammed'in hayatı kadar detaylı ve kapsamlı bir şekilde kayıt altına alınmadığını söyledi.
"Düşmanlık ve küstahlıklarından dolayı alçakça ileri geri konuştukları görülmektedir"
PKK ve uzantılarının fırsat buldukça Müslümanların değerlerine saldırdıklarını belirten Bülbül, "Akıl tutulması, kalp katılaşması ve basiret bağlanması olmayan her insaf ve vicdan sahibi insanların nezdinde (Hazreti Muhammed) övgüyle, ihtiramla ve takdirle anılmış ve anlatılmıştır. Ancak bazı insanların cehalet ve gafletinden, bazılarının da kin, düşmanlık ve küstahlıklarından dolayı alçakça ileri geri konuştukları görülmektedir."
Bülbül, ezilenlerin, mağdurların, kölelerin ve garip gurebanın hakkını savunan hak ve adalet önderi Hazreti Muhammed'in mesajlarına bugün her zamankinden daha çok insanın ihtiyacının olduğunu ifade etti.
Muhabir: Zekeriya Güneş,Mehmet Ali Olgaç