Dolar
32.27
Euro
34.73
Altın
2,316.10
ETH/USDT
3,116.00
BTC/USDT
64,273.00
BIST 100
10,266.24
Gündem, arşiv

''Son Nokta Operasyonu" davasında karar

İstanbul, Muğla ve Aydın'da çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen ''Son Nokta Operasyonu" kapsamında açılan 31 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

20.07.2013 - Güncelleme : 20.07.2013
''Son Nokta Operasyonu" davasında karar

İSTANBUL

İstanbul, Muğla ve Aydın'da çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen ''Son Nokta Operasyonu" kapsamında açılan 31 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Hasan Derya Soy'un toplam 26 yıl 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanıklardan Atilla Önder, Fikret Eskin, Soner Şengüller ve Murat Bebek de toplam 31 yıl 15'er gün hapisle cezalandırıldı. 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Atilla Önder, Mehmet Mertçe, Cihangür Altun, Fikret Eskin ve Soner Şengüller ile tutuksuz sanıklardan Gülsüm Aslan katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Hasan Derya Soy'un, "suç işlemek için örgüt kurmak" suçundan 3 yıl 9 ay, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 12 yıl 6 ay, "6136 sayılı kanuna aykırılık" suçundan 6 yıl 8 ay ve  "sahtecilik" suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 26 yıl 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, "suç işlemek için örgüt kurmak" suçuyla yargılanan sanıklardan Atilla Önder, Fikret Eskin, Soner Şengüller ve Murat Bebek'in diğer suçlarla birlikte toplam 31 yıl 15'er gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti. 

Mahkeme heyeti, diğer suçlarla birlikte "suç örgütü üyeliği" suçundan yargılanan sanıklardan Mehmet Mertçe'nin 29 yıl 9,5 ay, Cihangür Altun, Serkan Özmen ve Mustafa Çoruk'un da 26 yıl 5 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

"Suç örgütü üyesi olmak" suçu başta olmak üzere diğer suçlarla yargılanan sanıklardan İslam Elma ve Murat Aluç'a 24 yıl 9 ay 15'er gün hapis cezası veren heyet, diğer 20 sanığın da 1 yıl 3 ay ile 9 yıl 4 ay 5 gün arasında değişen hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Soy'un da aralarında olduğu 6 sanığa yakalama kararı

Bütün sanıkların "suç örgütü kurmak" veya "suç örgütü üyesi olmak" suçlarından ceza aldığı yargılamada, mahkeme heyeti sanıklardan Ali Söylemez'e "suç örgütüne yardım etmek" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Tutuklu sanıklar Atilla Önder, Mehmet Mertçe, Cihangür Altun, Fikret Eskin ve Soner Şengüller'in aldıkları ceza miktarına göre tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, sanıklar Hasan Derya Soy, Murat Bebek, Serkan Özmen, Mustafa Çoruk, Murat Aluç ve İslam Elma hakkında tayin edilen ceza miktarı ve kaçma şüphesini göz önüne alarak yakalama emri çıkartılmasını kararlaştırdı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın