Dolar
32.49
Euro
34.86
Altın
2,331.50
ETH/USDT
3,155.70
BTC/USDT
64,621.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

Şırnak'taki terör operasyonunda 1 asker şehit oldu

Şırnak'ın Gabar Dağı mevkisinde yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit düştü.

11.12.2017 - Güncelleme : 11.12.2017
Şırnak'taki terör operasyonunda 1 asker şehit oldu

ŞIRNAK/MERSİN

Alınan bilgiye göre, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığınca terör örgütü PKK'ya yönelik Gabar Dağı mevkisinde yürütülen "Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker Operasyonu" kapsamında Ziyaret Tepe yakınlarında teröristlerce önceden tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada bir asker ağır yaralandı.

Yaralanan asker helikopterle kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kendisine yaptırdığı eve Türk bayrağı asıldı

Şehit olan 21 yaşındaki sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can'ın acı haberi Mersin'in Gülnar ilçesindeki ailesine ulaştı.

Can'ın şehadet haberi, Gülnar ilçesi İshaklar Mahalesi'nde yaşayan anne Eşe ile baba Mustafa Can'a, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan Çömez, Belediye Başkan Yardımcısı Alparslan Ünivar ve İlçe Müftüsü Bilal Kadı tarafından verildi.

Bekar olan ve 2 kardeşi bulunan şehit Can'ın ilçede kendisine ev yaptırdığı ve 10 gün sonra izine geleceği öğrenildi. Komşuları da Can'ın yaptırdığı eve Türk bayrağını kendisinin astığını anlattı.

Acı haberin ardından mahalle sakinleri evlerine Türk bayrağı astı.

Muhabir: Yalçın Taşlıalan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın