Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Siirt merkezde bazı cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SİİRT
Siirt merkezde bazı cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, asayiş ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince bazı cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağı kararı alındığı bildirildi.
Açıklamada, "İlimiz merkezinde Aydınlar, Cumhuriyet, Şeyh Zeynep, Şeyh Süleyman, Ahmet Kiğan caddeleri ile 427, 429, 652 sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde bugün saat 18.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Vatandaşların yasağa uymasının can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu aktarılan açıklamada, yasağın sona ereceği sürenin ayrıca duyurulacağı belirtildi.
"Vatandaşların talepleri doğrultusunda, güvenlik güçlerinin desteğiyle evlerinden ayrılabilecekler"
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, merkezde bazı cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda, güvenlik güçlerinin desteğiyle evlerinden ayrılabileceklerini bildirdi.
Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, asayiş ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince bazı cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağı kararı alındığı ve bu kapsamda kentte bazı cadde ve sokaklara giriş ve çıkışların yasaklandığını söyledi.
Sokağa çıkma yasağın uygulandığı alanlarda çıkmak isteyen vatandaşlar için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Tutulmaz, şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımızın can güvenliği için operasyonları çok hassas bir şekilde yürütüyoruz. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerden çıkmak isteyen vatandaşlarımız kendi imkanları ile güvenlik güçlerine bildirmeleri durumunda dışarı çıkabilirler. Bunun dışında kritik bölgelerde bulunan vatandaşlarımız, 155'e bildirmeleri durumunda güvenlik güçleri onların tahliyeleri için her konuda yardımcı olacaktır. Ayrıca evinde hasta veya yatalak olan vatandaşlarımızın tahliyesi içinde sağlık ekipleri hazır bulunuyor."
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.