Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.73
ETH/USDT
3,555.50
BTC/USDT
70,817.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şemdinli şehitleri uğurlanıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde kaza sonucu meydana gelen patlamada şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlanıyor.

11.11.2018 - Güncelleme : 11.11.2018
Şemdinli şehitleri uğurlanıyor Fotoğraf: AA/Halil Fidan

ŞANLIURFA 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde kaza sonucu meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden topçu er Menduh Çelik'in cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından helikopterle Şanlıurfa GAP Havaalanı'na getirildi.

Anne Naife, baba Demo Çelik ve akrabalarının yanı sıra Vali Abdullah Erin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun da aralarında bulunduğu protokol üyelerince karşılanan şehidin naaşı, askeri araçla merkez Haliliye ilçesindeki Yeni Şehitlik Mezarlığı'na götürüldü.

Şehit Çelik'in cenazesi, Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehitlikte defnedildi. 

Şehit Topçu Er İbrahim Özkur son yolculuğuna uğurlandı

Kazada şehit olan askerlerden Topçu Er İbrahim Özkur, memleketi Muş'ta toprağa verildi.

Van'da düzenlenen törenin ardından Muş'un Varto ilçesine uğurlanan şehit Özkur'un Türk bayrağına sarılı naaşı, ilçe merkezindeki Hacı Kaya Özer Camisi'ne getirildi. 

Öğle namazının ardından başlayan törende şehidin öz geçmişi okundu, cenaze namazı kılınarak dua edildi. 

Şehidin naaşı, ilçeye bağlı Leylek köyü mezarlığında ağıtlar, dualar ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi. 

Törenin bitiminde Bakan Soylu şehidin babasına Türk bayrağı verdi.

Şehit Uzman Çavuş Daş Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş, memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Daş'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından uçakla Konya Havalimanı'na getirildi. Burada askeri ve mülki erkan tarafından karşılanan şehidin naaşı, ardından karayolu ile Ereğli ilçesi Belkaya Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, baba ocağında "helallik" alındıktan sonra cenaze töreninin düzenlendiği Belkaya Mahalle Camisi'ne getirildi. 

Burada şehidin annesi Rukiye Daş, 4 ay önce nişanlandığı nişanlısı Ayşe Kızıl ve şehidin 10 kardeşi taziyeleri kabul etti.

Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Belkaya Mezarlığı'nda defnedildi. 

Azerbaycan'dan Hakkari şehitleri için taziye

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Hakkari'de üs bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama nedeniyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'e taziye mesajı gönderdi.

Hasanov mesajında, kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin Hakkari bölgesinde bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından hayatını kaybeden ve yaralanan askerlerin olduğu bilgisini derin üzüntü içinde öğrendiklerini belirtti.

Mesajında, "Sizin acınız bizim acımızdır." ifadelerini kullanan Hasanov, şehit askerler için Allah'tan rahmet, yaralı askerler için de şifa diledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde önceki gün kaza sonucu meydana gelen patlamada 7 asker şehit olmuş, 25 asker yaralanmıştı.

Muhabir: Rauf Maltaş, Ruslan Rehimov

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.