Dolar
39.42
Euro
45.51
Altın
3,440.79
ETH/USDT
2,487.30
BTC/USDT
103,860.00
BIST 100
9,520.22
Gündem

Savunma Bakanlığından 'silahlı İHA' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Silahlı insansız hava araçlarıyla yapılan terörle mücadele operasyonlarında hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir." denildi.

06.09.2017 - Güncelleme : 07.09.2017
Savunma Bakanlığından 'silahlı İHA' açıklaması

ANKARA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) terörle mücadeledeki başarılı operasyonlarına gölge düşürmek için asılsız iddiaların ortaya atıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 

"SİHA'ların terör örgütleriyle mücadeledeki başarılı ve etkin desteğinden rahatsız olan terör örgütü destekçileri; herhangi bir kanıt, delil göstermeksizin afaki söylemlerle terörle mücadelede kullanılan savunma araçlarımızın itibarını sarsmaya çalışmaktadır. Terörle etkin ve verimli mücadele için kullanılan savunma araçlarımıza yönelik kasıtlı iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. SİHA'larla yapılan terörle mücadele operasyonlarında hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir.

Ülkemizin huzuru ve güvenliği için terörle mücadelemiz; aralıksız, hız kesmeden, son teknolojik savunma araçlarımızla, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir." 

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.