
İstanbul'daki bir derneğin davetlisi olarak 14 ülkeden gelecek yaklaşık 30 kişi, 3 bin rakımlı tepede bir gece nöbet tutacak.***
İSTANBUL - Sultan Çoğalan
Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1914 yılında Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Sarıkamış'ın Allahüekber Dağları'nda donarak şehit düşen 90 bin isimsiz kahramanın aziz hatırasının canlı tutulmasını amaçladıklarını belirtti.
Yıldız, Sarıkamış Harekatı'nın 97. yıl dönümü ve şehitleri anma etkinlikleri kapsamında 14 ülkeden şair, yazar, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 30 kişilik grubun Sarıkamış'ta buluşacağını belirtti.
İlçenin Kızılçubuk Köyü'nde yaklaşık 3 bin rakımdaki tepeye 7 Ocak'ta her ülkenin üzerinde bayraklarının yer alacağı çadırlar kuracaklarını ve saat 19.00 itibariyle nöbete başlayacaklarını dile getiren Yıldız, ertesi gün resmi törenlerin düzenleneceği eski Sarıkamış bölgesine yürüyecek asker, sivil toplum kuruluşları, izciler ve vatandaşların bulunacağı 7 kilometrelik yürüyüşe 5. kilometreden katılarak tören alanına gideceklerini ifade etti.