
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, periyodik olarak derelerin üzerini açacaklarını, yıkabildikleri binaları yıkacaklarını söyledi.***
RİZE
Bakırcı, şiddetli yağışın ardından heyelan ve selin meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Bakırcı, evi yıkılan Rahmi Çelik ve Nuri Ahmet Terzi ile görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Geçmişten bugüne kadar yapılan hataların hasarın oranını büyüttüğünü ifade eden Bakırcı, ''Derelerin üzeri kapatılmamış olsaydı, kara yolları menfezleri biraz daha büyük yapmış olsaydı bu hasarın yüzde 70'ini görmeyecektik. İnşallah o tedbirleri de alacağız. Periyodik olarak derelerin üzerini açacağız, yıkabildiğimiz binaları yıkacağız. İnsanlarımızı en az mağduriyetle başka bir yere taşıyacağız. Bugüne kadar ne olduğuna bakmadan, bundan sonra ne tür tedbir alınması gerekiyorsa alacağız. Reçete biraz da acı olacaktır. Derenin üstü açılması gerekiyorsa, bina yıkılması gerekiyorsa belediyenin yetkileri dahilinde, kanunlar çerçevesinde hakkımızı kullanacağız'' diye konuştu.
Karadeniz Sahil Yolu'nun sele etkisi
Bakarcı, Karadeniz otoyolunun yapılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, ''Otoyolun heyelanla bir ilgisi yok. Sadece gelen ağaçlar ve çamur tahliyesi zor oldu. Biz derelerin üzerini kapatmamış olmasaydık, biz Karadeniz otoyolunu konuşmayacaktık. Etkenlerin bir tanesi de Karadeniz otoyoludur. Ama iyi ki Karadeniz otoyolunun bölgeye çok büyük getirisi vardır.''