
Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, 2 polisin şehit olduğu saldırıya katıldığı tespit edildi.***
DİYARBAKIR
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırı düzenlemek amacıyla terör örgütü PKK mensubu 2 kişinin Diyarbakır'a geldiği ve Huzurevleri Mahallesi 4. sokaktaki bir evde bulunduklarına ilişkin ''Polis 155 Hattına'' yapılan bir ihbar üzerine söz konusu eve sabaha karşı güvenlik güçlerinin gittiğini söyledi.
Eve polislerin geldiğini fark eden teröristlerin silahla ateş açıp, 2 el bombası attığını bildiren Toprak, daha sonra özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda çatışma yaşandığını kaydetti.
Toprak, operasyon devam ederken, evdeki 2 teröristin aşağı atladığını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:
''Boş evde yapılan aramada çatışma yaşanırken teröristlerin kullandığı patlamış 2 el bombası, 2 uzun namlulu silah ile bir tabanca ele geçirildi. Aşağıya atlamaları sonucu etkisiz hale gelen teröristlerin üzerinde ise patlamamış bir el bombası daha bulundu. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında bir polis ayağından hafif şekilde yaralandı. Polisimizin hayati tehlikesi yok. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Bu operasyon sayesinde teröristlerin Diyarbakır'da düzenleyeceği saldırı önlenmiş oldu.''
2 polisin şehit edildiği saldırı aydınlatıldı
Teröristlerin alınan parmak izlerinden yapılan araştırma ve incelemesi sonucunda, bir teröristin parmak izinin, 22 Eylül 2011 günü Turistik Caddesi üzerinde 2 polisin şehit olduğu saldırıda ele geçirilen malzemeler üzerindeki parmak iziyle aynı olduğunun tespit edildiğini vurgulayan Toprak, ''Böylece 2 polisin şehit edildiği saldırı aydınlatılmış oldu. Hem de etkisiz hale getirilen teröristin kimliği tespit edildi'' dedi.
Merkez Sur ilçesinde, 22 Eylül 2011 günü Turistik Caddesi üzerinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ''Yunus'' ekibinde görevli polis memurları Mehmet Çakır ve Erman Tosun şehit olmuştu.