Dolar
39.22
Euro
44.87
Altın
3,315.53
ETH/USDT
2,484.00
BTC/USDT
105,459.00
BIST 100
9,486.56
Gündem

Özgecan'ın babası: Sevinmedik, üzülmedik de

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, kızının katillerinden Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesine ilişkin, "Sevindim desem yalan söylerim, üzüldüm desem yine yalan söylemiş olurum." dedi.

11.04.2016 - Güncelleme : 12.04.2016
Özgecan'ın babası: Sevinmedik, üzülmedik de

MERSİN

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katillerinden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasını değerlendiren Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, "Haberi duyduğumda ne hissedebilirim ki sevindim desem yalan söylerim, üzüldüm desem yine yalan söylemiş olurum. Kompleks duygular içerisindeyim" dedi. 

Aslan'ın ailesi, gazetecilere, kızlarının katillerinden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmesi ve babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasını değerlendirdi.

Baba Aslan, olayı ilk olarak tesadüfen karşılaştığı bir arkadaşından öğrendiğini belirterek, "Haberi duyduğumda ne hissedebilirim ki sevindim desem yalan söylerim, üzüldüm desem yine yalan söylemiş olurum. Kompleks duygular içerisindeyim" ifadesini kullandı.

ÖZGECAN'IN KATİLİ ÖLDÜRÜLDÜ

"Bütün bunlar olmasaydı keşke"

Sonrasında söylenen "keşkelerin" çözüm olmadığını ifade eden Aslan, "Bütün bunlar olmasaydı keşke ama görüyoruz ki hala daha devam ediyor. Bunun hikmetini bilen varsa beri gelsin. Bunun sebeplerini bilene de aşk olsun" diye konuştu.

Aslan, "karanlıkla aydınlığın savaşının" her zaman devam edeceğini belirterek, bir gazetecinin, "toplum vicdanı rahatlamış mıdır?" şeklindeki sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Şunun tespitini yapabilmiş olsaydık, görüşünüze katılırdım. Bu dünyada kalbinde kötülük taşıyan sadece 3 insan vardı, onlar yok edilerek dünya kurtuluşa erdi. Daha çok var... Bunların hepsini öldürelim mi? Ne yapalım? Bunlar Mars'tan gelmedi, bunlar da bir annenin, babanın, dayının, çocukları ve yeğeniydi. Bu aileler sadece kendi çocuklarını, yeğenlerini korumak yerine biraz da diğer çocuklara, garip, boynu bükük kimsesizlere sahip çıkar, onların başlarını okşarlarsa 'bana değmeyen yılan bin yaşasın' dedikleri o yılan bir gün kapılarını çalmaz, aksi halde çalacak."

Anne Songül Aslan ise şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu duruma ne üzüldüm, ne sevindim. İlahi takdir diyorum, Allah herkesin yardımcısı olsun, herkes hak ettiğini bulsun diyorum. Haberi alınca hiç sevinmedim, kızım geri gelmeyecek. Sevinmedim, sevindim dersem yalan söylerim."

Muhabir: Sezgin Pancar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.