Otel personeli G20'ye provalarla hazırlandı
Zirveye ev sahipliği yapan otelde personel 90 günlük hazırlık sürecinde özel eğitimden geçirildi.

Antalya
ANTALYA
G20 Liderler Zirvesi'nde 25 ülke lideri ile heyetlerin ağırlandığı otelde, toplantıya hazırlık sürecinde hiç bir detayın atlanmaması için provalar yapıldığı, personele özel eğitim verildiği belirtildi.
Regnum Carya Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvenin otelde yapılacağının belli olmasının ardından hazırlıkların başladığını söyledi.
Hazırlıkların yapısal ve hizmet konularında yürütüldüğünü ifade eden Dursunoğlu, "Hazırlıklarımızı 90 güne yaydık. Eylül başından itibaren tüm önlemleri almaya başladık. Zirveye 10 gün kala tüm hazırlıklarımız tamamlandı" dedi.
Konseptin, Cumhurbaşkanlığı protokol, güvenlik ve organizasyonu idare eden ekiplerce belirlendiğini anlatan Dursunoğlu, "Aslında bize bir senaryo verdiler ve biz bu filmi güzel oynadık doğrusunu söylemek gerekirse. İyi de bir iş çıkardık" diye konuştu.
Dursunoğu, organizasyona "milli bir görev olarak baktıklarını" dile getirerek en ufak bir hatanın büyük sorunlara yol açacağını bildikleri için defalarca prova yaptıklarını söyledi.
150 kişilik özel ekip
Liderler Zirvesi'nin yapılacağı alan için servis elemanından teknik ekibe, temizlik ekibinden ses ve ışık görevlilerine kadar 150 kişilik bir ekibin hazırlandığını bildiren Dursunoğlu, dış görünüşünden beceriye kadar çeşitli kriterlere göre belirlenen ekibe detaylı bir protokol eğitimi verildiğini kaydetti.
Dursunoğlu, zirve öncesi son 10 gün otelin her gün özel köpeklerle arandığını dile getirerek liderlerin toplantı yapacağı bölmeye de akredite olmayan hiçbir personelin alınmadığını vurguladı.
Mutfak ekibinin lideri
Liderler Zirvesi'nde yemek hazırlayan ekibin liderliğini yapan Regnum Carya "Executive Chef"i Şevket Gökçen de zirvenin, meslek yaşamının en heyecanlı ve stresli organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.
Zirveye katılan 25 liderden 11'inin çeşitli yemeklere karşı hassasiyeti bulunduğunu belirten Gökçen, şu bilgileri verdi:
"Bir liderde glüten alerjisi vardı, 3 lider vejetaryen, Suudi Arabistan Kralı deniz kabukluları, soğan ve sarımsağı kesinlikle yemiyormuş. Yemekler bizim aşçılarımız tarafımızdan yapıldı fakat mutfakta liderin aşçısı veya danışmanı bulundu. Organizasyon için 130 aşçı çalıştı. Aşçıların ben dahil 42'si sadece liderlere hizmet etti."
Yemeklerde lüfer vermeyi düşündüklerini fakat tahlillerde demir oranı yüksek çıktığı için gridanın tercih edildiğini kaydeden Gökçen, deniz ürünlerinin de liderler tarafından ilgi gördüğünü bildirdi.
"İngiltere Başbakanı Türk kahvesi içti"
Zirve sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron'un çok fazla Türk kahvesi içtiğini belirten Gökçen, Asya'dan gelen liderlerin çayı, Amerika'dan gelenlerin ise filtre kahveyi tercih ettiğini söyledi.
Merkel altın varaklı koltukları kaldırttı
Bu arada, Bellis Deluxe Otel'de konaklayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, otelin Executive Suite'nde kaldı. Odada bulunan altın varaklı koltuklar Merkel'in isteği üzerine kaldırıldı, yerine daha sade bir takım konuldu. Merkel gelmeden, odası üç kez arandıktan sonra Alman heyeti tarafından mühürlendi.
Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, odasına koşu bandı konulmasını istedi.
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise her sabah kahvaltıdan önce bir saat koştu.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.