Dolar
40.42
Euro
47.28
Altın
3,385.44
ETH/USDT
3,709.40
BTC/USDT
117,782.00
BIST 100
10,616.18
Gündem

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyeliler, Kilis'teki sınır kapısında yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

22.09.2017 - Güncelleme : 22.09.2017
Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk Fotoğraf: AA/Rıdvan Korkulutaş

KİLİS

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçiren 55 bin 200 Suriyeliden yaklaşık 30 bini Türkiye'ye dönüş yaptı.

Esselame Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından Suriye plakalı otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirilen Suriyeliler, burada Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrolün ardından Türkiye'ye giriş yapıyor.

Gümrük yetkilileri, 5 Eylül'den bu yana yaklaşık 30 bin Suriyelinin Türkiye'ye giriş yaptığını, bugün de 2 bin kişinin daha giriş yapmasını beklediklerini bildirdi.

Suriyeli Halit Kasım, Cerablus’ta yaşayan ailesiyle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirdiğini söyledi.

Türkiye sayesinde Cerablus’ta çok büyük değişiklikler olduğunu dile getiren Kasım, "2 yıl sonra ailemi ziyaret ettim. Kurban Bayramı'nı mutlu bir şekilde geçirdik." dedi.

Öte yandan Suriyelilerin Türkiye'ye dönüş yapmaya başlaması ve ülkenin çeşitli bölgelerinden gönderilen insani yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Kapıdaki araç kuyruğu 2 kilometreyi aştı.

Kurban Bayramı dolayısıyla 55 bin 200 Suriyeli ülkelerine gitmişti.

Muhabir: Rıdvan Korkulutaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.