Dolar
32.56
Euro
34.82
Altın
2,323.71
ETH/USDT
3,175.00
BTC/USDT
64,750.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

Meteorolojiden sağanak uyarısı

İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da (Siirt hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Ayşe Böcüoğlu Bodur, İlhami Erkılıç  | 10.06.2019 - Güncelleme : 10.06.2019
Meteorolojiden sağanak uyarısı

Ankara/Erzurum

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün ülke genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor. İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Siirt hariç) ile Sinop, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa'nın güney ve doğu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

İç Anadolu'nun batısı ve İç Ege'de beklenen kuvvetli yağışların akşam saatlerine kadar süreceği öngörülüyor. 

Saat 21.00'e kadar devam edecek yağışların Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, kuzey ve batı ilçeleri başta olmak üzere Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Bilecik ve Isparta çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde biraz azalarak mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak etkili olacak

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenen bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Bölgede rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 7, Kars'ta 9, Ağrı'da 14, Erzurum'da 16, Iğdır'da 18, Tunceli ve Erzincan'da 20 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların Tunceli'de 25, Iğdır'da 33, Erzincan'da 30, Ağrı'da 26, Kars'ta 24, Erzurum'da 23, Ardahan'da 22 derece olması öngörülüyor. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın