Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,795.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Mardin'de DBP'li belediyeye 'zorla bağış' tepkisi

Mardin'in Artuklu ilçesindeki bir grup servis sürücüsü, plaka işlemleri için kendilerinden zorla bağış istendiği iddiasıyla yol kapatarak, Mardin Büyükşehir Belediyesini protesto etti.

04.10.2016 - Güncelleme : 04.10.2016
Mardin'de DBP'li belediyeye 'zorla bağış' tepkisi Foto: Osman Öksüz/AA

MARDİN

Mardin'de bazı özel servis sürücüleri, plaka işlemlerinde kendilerinden zorla bağış talep edildiği iddiasıyla Mardin Büyükşehir Belediyesini protesto etti.

Merkez Artuklu ilçesindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı önünde toplanarak yolu trafiğe kapatan sürücüler, DBP'li belediye yönetimini istifaya davet etti.

"Şanlıurfa'da 175 lira iken burada 6 bin 500 lira isteniyor"

Grup adına konuşan Mahmut Çapçek, Mardin Büyükşehir Belediyesinin kendilerinden haraç almaya çalıştığını ileri sürdü.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının, güzergah, uygunluk belgesi ve devir parası olarak 6 bin 500 lira talep ettiğini savunan Çapçek, şöyle dedi:

"Büyükşehir belediyesi bizden haraç almaya çalışıyor. Diyarbakır'da bu bedel 235 lira, Şanlıurfa'da ise 175 lira, burada ise 6 bin 500 lira. Hiçbirimizin bunu ödemeye gücü yok. Bizler de sadece öğrenciden para kazanıyoruz. Başka hiçbir gelirimiz yok. "

"Belediyeden şikayetçiyiz"

Sürücü Abdülaziz Başçı ise Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerinden haksız yere para talep ettiğini öne sürdü.

Geçim sıkıntısı yaşadıkları için istenen parayı ödeyemeyeceklerini bildiren Başçı, "Hepimiz mağduruz, belediyeden şikayetçiyiz. Yetkililer gelmeden hiç kimse servis yapmayacak. Hakkımızı alana kadar biz burada bekleyeceğiz." dedi.

Daha sonra belirlenen heyet, belediye yetkilileri ile görüştü.

"Mahkeme sürecimizi bugün başlatacağız"

Mahmut Çapçek, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, belediye yetkililerinin istenilen ücretler konusunda indirime gidileceğini ifade ettiğini belirterek, "Bizler de almış oldukları komisyon kararına itiraz edeceğiz. Mahkeme sürecimizi bugün başlatacağız." dedi.

Açıklamanın ardından sürücüler yolu trafiğe açtı.

Konuya ilişkin Mardin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Artuklu ilçesinde öğrenci ve personel taşımacılığı yapmak üzere geçmiş yıllarda (S) ticari plaka tahsis edildiği, plakasını aktifleştirmeyen hat sahiplerinin Büyükşehir Belediyesine başvurmaları halinde işlemlerinin yapılıp sonuçlandırıldığı belirtildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.